Πολιτική|24.07.2019 08:37

ΚΚΕ: Τιµή στους αντιστασιακούς, βολές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Τζαβάρα

«Η κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967- 1974 και η επάνοδος του Κ. Καραµανλή, ως επικεφαλής της ονοµαζόµενης κυβέρνησης “εθνικής ενότητας”, ήταν προϊόν συµβιβασµού ανάµεσα τόσο στην ίδια τη χούντα όσο και στην άλλη αστική πτέρυγα, των αντιχουντικών πολιτικών δυνάµεων, µπροστά στον φόβο τους για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, από την άνοδο του λαϊκού κινήµατος, που ενισχύθηκε και απ’ το έγκληµα σε βάρος της Κύπρου µε την τουρκική εισβολή και κατοχή. Και οι δύο πτέρυγες, µαζί µε τις ΗΠΑ, προχώρησαν στην αλλαγή της µορφής άσκησης της εξουσίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επισηµαίνεται ότι οι «επετειακές» τοποθετήσεις των αστικών κοµµάτων περί ελευθερίας και δηµοκρατίας καταρρέουν καθηµερινά στους τόπους δουλειάς και «από τη συµµετοχή της χώρας, µε ευθύνη όλων των έως τώρα κυβερνήσεων, στους επικίνδυνους σχεδιασµούς των συµµαχιών, που συµµετέχει η Ελλάδα, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση γίνεται ξεχωριστή µνεία στα «πρώτα δείγµατα γραφής αυτής της κυβέρνησης», µε την επισήµανση ότι ενισχύεται «το δόγµα του νόµου και της τάξης» και εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά δικαιώµατα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το ΚΚΕ δεν παραλείπει να στρέψει τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σηµειώνοντας ότι «η ΝΔ σε καµία περίπτωση δεν θα µπορούσε να προβάλει αυτό το αυταρχικό µοντέλο διακυβέρνησης, αν δεν είχε προηγηθεί η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, µε τη συκοφάντηση αριστερών, προοδευτικών αξιών και ιδανικών, που επέτρεψε στη Ν∆ να εµφανίζεται σήµερα µε τη σηµαία της “σιδερένιας πυγµής” στην εφαρµογή της ίδιας στρατηγικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο».

Δημήτρης ΚουτσούμπαςχούνταΚΚΕεξέγερση Πολυτεχνείου