Είσοδος με barcode ή κάρτες στα Πανεπιστήμια - Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας
NewsroomΔημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ανέφεραν ότι στο πλαίσιο των αλλαγών στο άσυλο, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα πανεπιστήμια.
Ωστόσο κύκλοι του Υπουργείου διευκρίνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει. Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».
«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληγαν.
- Η νέα κόντρα του Δένδια με τον Μητσοτάκη, η αναβολή της μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το διάβημα της Αθήνας με την «άδεια» του Νετανιάχου
- Ζει και βασιλεύει το «φακελάκι» στο ΕΣΥ παρά το ιδιωτικό έργο των γιατρών - Γιατί δε μειώθηκε
- Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στα νέα κόμματα - Πώς «διαβάζουν» το νέο σκηνικό στην κυβέρνηση
- ΗΠΑ - Ιράν: Η ώρα της διπλωματίας σε έναν πόλεμο αντοχών