Πολιτική|28.07.2019 22:49

Ψηφίζονται τρία νομοσχέδια μέσα σε 10 μέρες στη Βουλή - Τι αλλάζει για τον πολίτη

Newsroom

Μέσα σε δέκα μέρες η κυβέρνηση φέρνει τρία νομοσχέδια στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, ξεκινά η επεξεργασία των νομοσχεδίων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και τις αλλαγές στις 120 δόσεις καθώς και για το επιτελικό κράτος. 

Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθούν διατάξεις για την ομαλή λειτουργία των δήμων καθώς επίσης και για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την οδηγία που έδωσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Γι΄αυτό και το αργότερο μέχρι τις 8 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τρία νομοσχέδια: Πρόκειται για αυτά του επιτελικού κράτους, του φορολογικού νομοσχεδίου και της πιο ομαλής λειτουργίας των δήμων. 

Αυτά τα νομοσχέδια υλοποιούν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και έχουν στόχο την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών, την εμπέδωση του συστήματος ασφάλειας, την πιο ομαλή λειτουργία των δήμων και τον καλύτερο συντονισμό του κράτους που θα οδηγήσει σε καλύτερους ρυθμούς λειτουργίας την Δημόσια Διοίκηση και έτσι θα βοηθήσει στο στόχο για υψηλότερο ανάπτυξη.

Τα τρία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν είναι:

Τα δύο πρώτα νομοσχέδια έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Μάλιστα, αναμένεται να εισαχθούν προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές το μεσημέρι της Δευτέρας. Το πρώτο στις 13:00 στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και το δεύτερο στις 14:00 στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. Το τρίτο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕΝΦΙΑπανεπιστημιακό άσυλοεπιτελικό κράτος