Πολιτική|30.07.2019 08:18

ΚΚΕ: 16 ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε ο Περισσός

Κατερίνα Τζαβάρα

Σκληρή αντιπολίτευση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ξεκίνησε το ΚΚΕ, όπως είχε προϊδεάσει και κατά τη συζήτηση επί των προγραµµατικών δηλώσεων, καταγγέλλοντας συντονισµένη συγκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της φορολογικής πολιτικής και προοπτική επιδείνωσης του ταξικού προσώπου της.

Παράλληλα, σύµφωνα µε στοιχεία που δηµοσιοποίησε η Βουλή για τις ερωτήσεις και τις αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων, το ΚΚΕ έχει καταθέσει 16 ερωτήσεις από τις 29 που έχουν συνολικά υποβληθεί.

Ζητήµατα που τίθενται µέσω αυτών αφορούν τοπικά προβλήµατα ανά νοµό στους τοµείς της Αυτοδιοίκησης, της Υγείας και της Γεωργίας.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας, η διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δηµόσιο αλλά και ρυθµίσεις για τα ασφαλιστικά ταµεία των µη µισθωτών και των ασφαλισµένων στον ΟΓΑ, µαζί µε προβλέψεις για επίδοµα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζοµένους στην ΕΑΣ ΑΒΕΕ είναι επίσης προτεραιότητες που προβάλλει το ΚΚΕ σε σχετικές τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή.

Συγκεκριµένα, η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Σε αντιστάθµισµα προτείνει «αύξηση της φορολογίας των µεγάλων επιχειρήσεων και της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των µεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και της µεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕ