Πολιτική|02.08.2019 13:01

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αμισθί στην επιτροπή «2021»

Newsroom

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποσαφήνισε το ρόλο της Γιάννας Αγγελοπούλου στην επιτροπή «2021» που συστήθηκε για να αναλάβει τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του γένους και την επανάσταση του 1821.

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι συμβουλευτική προς τον πρωθυπουργό με προτάσεις και δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν αλλά την τελική κρίση και τις αποφάσεις θα έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.

Οι αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι συμβουλευτικές δεν υπάρχει αποφασιστική, λειτουργική αρμοδιότητα της επιτροπής «2021». Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί. Συνολικά, η επιτροπή δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα εγκατασταθούν σε δημόσιο κτίριο.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Ελλάδα 2021Γιάννα ΑγγελοπούλουΓιώργος Γεραπετρίτης