Πολιτική|02.08.2019 20:59

Τέλος το τσιγάρο στη Βουλή - Με ανάκληση άδειας κινδυνεύει το καφενείο (vid)

Newsroom

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κόβει με το... μαχαίρι το κάπνισμα σε όλους του εσωτερικούς χώρους της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε συστάσεις στον υπεύθυνο του κυλικείου μετά και από τις προχθεσινές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες απεικονιζόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γύρω τους υπήρχαν αναμένα τσιγάρα. Ο κ. Τασούλας κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου και τον κατέστησε συνυπεύθυνο για την τήρηση και για την παράβαση του νόμου.

Ακόμη του θύμισε ότι θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και ότι τυχόν παραβάσή του επισύρει όχι μόνο πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και φτάνει μέχρι και την ανάκληση της άδειας.

Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης του καφενείου διαβεβαίωσε τον κ. Τασούλα ότι θα βιδώσει τα τασάκια στον υπαίθριο χώρο προκειμένου να μην τα παίρνουν οι βουλευτές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι εξετάζεται ενδεχόμενη αλλαγή είτε στον Κώδικα Δεοντολογίας είτε στον Κανονισμό της Βουλής που θα σχετίζεται με τους παραβάτες βουλευτές.

κάπνισμαΒουλήΚωνσταντίνος Τασούλας