Πολιτική|05.08.2019 07:17

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο πανεπιστημιακό άσυλο

Newsroom

«Θερμή» αναμένεται η εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την κοινοβουλευτική μάχη της Πέμπτης, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις αλλαγές στους ΟΤΑ. 

Ως προς το ακαδημαϊκό άσυλο ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνε προ ημερών ότι «είναι σύμφυτο με το ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι ζυμωμένο με αγώνες και δικαιώματα και η κατάργησή του αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας». Αναφέρει επίσης πως «οι συντηρητικές κυβερνήσεις αναφέρονται διαχρονικά στο πανεπιστήμιο ως άντρο ανομίας και παραβατικότητας, συκοφαντώντας το έργο της ακαδημαϊκής κοινότητας». 

«Υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων και πως η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση της Ν.Δ. απειλεί τα θεμέλια της ακαδημαϊκής ειρήνης» συμπλήρωνε στην ίδια ανακοίνωσή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρέμβει στη συζήτηση, ακολουθώντας την τακτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα πάρει και αυτός τον λόγο.

Με το βλέμμα στον μετασχηματισμό

Από την άλλη πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν, βάζουν στον «πάγο» τις συζητήσεις περί μετασχηματισμού του κόμματος και διαμηνύουν ότι τέτοιου είδους συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις αρχές του φθινοπώρου.

Ακόμη θεωρείται βέβαιο ότι σημαίνοντα ρόλο στον μετασχηματισμό θα παίξουν τα στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης; Ραγκούσης, Θάνος Μωραϊτης, Νίκος Μπίστης, Στέφανος Τζουμάκας), ενώ πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου έχει προσεγγίσει στελέχη που κινούνται στο συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό χώρο, πιέζοντας όλο και περισσότερο το ΚΙΝΑΛ. 

ΚΙΝΑΛπανεπιστημιακό άσυλοΣΥΡΙΖΑ