Πολιτική|06.08.2019 20:46

Παυλόπουλος για αντικαπνιστικό νόμο: Μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο

Newsroom

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Ο κ. Μπεχράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη στήριξή του στην απαγόρευση του καπνίσματος, μίλησε για «μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα».

«Ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα του, ξέρουμε ότι στο υπουργείο Υγείας επικρατεί οργασμός γύρω από την εφαρμογή του νόμου, με την ηγεσία του κ. Κικίλια γίνονται πολλά πράγματα που θα ανακοινωθούν σύντομα για την εφαρμογή της νομοθεσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής επισήμανε ότι θέλει να συνδράμει ώστε η εφαρμογή του νόμου να «γίνει όχι πεδίο αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά πεδίο σύγκλισης, πεδίο συνεργασίας, πεδίο αμοιβαιότητας και σεβασμού των πολιτών.

«Εν πολλοίς, μόνος του ο Έλληνας το έχει εφαρμόσει αυτό σε πολλά μέρη. Εκκρεμούν δύο κλάδοι: Ο ένας είναι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί νομίζω ότι με το πνεύμα και το κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε θα πετύχει η εφαρμογή του νόμου και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μια Ελλάδα που θα είναι πράγματι μια σωστή κοινωνία ενός ευρωπαϊκού κράτους του 21ου αιώνα», σημείωσε.

Παυλόπουλος: Μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του Παναγιώτη Μπεχράκη στην εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. «Κύριε Μπεχράκη, αγαπημένε φίλε, αυτό που κάνατε και το οποίο αποτελεί και μια Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία - κατά γενική αναγνώριση και αναγνώριση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - είναι εξαιρετικά σημαντικό. Γιατί δείχνει ότι εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους σ’ ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι το θέμα ότι τα παιδιά, ‘εξ απαλών ονύχων’, για να χρησιμοποιήσω την γνωστή έκφραση, πρέπει να είναι ενήμερα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάω πώς ξεκινήσαμε εκείνον τον Ιούνιο του 2015, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, και πόσο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σήμερα. Αυτό σας το οφείλουμε όλοι, σας το οφείλω κι εγώ προσωπικά. Γιατί αν δεν ήσαστε εσείς δεν θα είχαμε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία. Και πάλι ευχαριστώ, καλή δύναμη, καλή συνέχεια».

Παναγιώτης Μπεχράκηςαντικαπνιστικός νόμοςΠροκόπης Παυλόπουλος