Αχτσιόγλου: Ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο - «Δυναμικό» ξεκίνημα της ΝΔ
Newsroom«Τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ χαρακτηρίζει η απώλεια 14.691 θέσεων εργασίας, τα ακραία περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και η σαφής υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως προσθέτει, «την ίδια περίοδο ο κ. Βρούτσης ως μόνες πολιτικές ενέργειες έχει να επιδείξει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την εκκωφαντική σιωπή στη συνάντησή του με τον ΣΕΒ». «Εκτός και αν αυτή η σιωπή δηλώνει συμφωνία με την απαίτηση του Συνδέσμου να καταργηθούν οι τριετίες στον κατώτατο μισθό που αύξησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.
Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υφυπουργός του ασφαλώς θα είναι ικανοποιημένοι από το "δυναμικό" ξεκίνημα στον τομέα της εργασίας».
Τέλος, αναφέρει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις πολιτικές επιλογές που, όπως τονίζει, έχουν σαφές ιδεολογικό πρόσημο, υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και «δυστυχώς ήδη παράγουν αποτελέσματα», δηλαδή, «την αποδιάρθρωση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων, την ανοχή στην παραβατικότητα και την ευλαβική τήρηση της ατζέντας του ΣΕΒ».
- Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι αιχμηρές αναφορές Μητσοτάκη και η σύγκρουση με την αντιπολίτευση
- «Σταθερή η κατάσταση της 7χρονης» που σώθηκε από το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική - Τι λέει στο ethnos.gr ο Γιαννάκος
- Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική με τους τρεις νεκρούς - Πώς έγινε το δυστύχημα
- Δεσμεύσεις για λύση εντός 15 ημερών για τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία – Στον αέρα ακόμη 43.500 δικαιούχοι