Πολιτική|08.08.2019 14:05

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή για το διυπουργικό νομοσχέδιο

Newsroom

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα». Πανεπιστημιακό άσυλο, κυβερνησιμότητα ΟΤΑ και επιτροπή ανταγωνισμού έχει και το σημερινό μενού του νέου γύρου πολιτικής σύγκρουσης με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία όπου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι λάθος η Πολιτεία να συμβιβάζεται και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανοχή στην παραβατικότητα». «Επί δικών σας ημερών (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο». Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών.

«Τα Πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και την μετριότητα»

Mε αναφορά στο άσυλο ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Oλομέλεια της Βουλής. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολυετή αυταπάτη επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καταδικασμένα αλλά μπορούν να προσφέρουν προοπτική και ασφάλεια. 

«Η μεταρρύθμιση υπηρετεί την ακαδημαϊκή ελευθερία και την απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημίων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα Πανεπιστήμια ανοίγουν δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και την μετριότητα. Δεν θέλουμε αστυνόμους στα Πανεπιστήμια, θέλουμε να διώξουμε αυτούς που αστυνομεύουν τις ζωές των φοιτητών.», δήλωσε ο πρωθυπουργος από το βήμα της Βουλής. 

«Όσοι κινδυνολογούν ότι τάχα η αστυνομία θα μπαίνει κάθε τόσο στα Πανεπιστημια έχουν ήδη κάνει υποχώρηση. Τα έχουν αποδεχθεί ως φρούρια που ανήκουν σε κάποιον άλλων πέραν των φοιτητών και των καθηγητών»

«Αντί να εμποδίζουμε αυτούς που έκαιγαν το οχήματα, άλλαξαν τα δρομολόγιά τους. Αυτήν την οπισθοδρομική τάση ετών θα ανακόψει η κυβέρνηση μας, προβάλλοντας ένα διαφορετικό μοντέλο καθημερινής ευημερίας. Θα γεφυρωθεί ο πολιτισμός με τη γνώση.», είπε αναφερόμενος στην ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
Δείτε ζωντανά:

ΒουλήΚυριάκος Μητσοτάκηςπανεπιστημιακό άσυλοδιυπουργικό νομοσχέδιο