Πολιτική|19.11.2018 09:13

Αγριεύει η σύγκρουση µε φόντο το C4i - Ανοιχτό μέτωπο ΚΙΝΑΛ-κυβέρνησης

Φώφη Γιωτάκη

Σκηνικό άγριας σύγκρουσης µεταξύ κυβέρνησης και Κινήµατος Αλλαγής αρχίζει και διαµορφώνεται µετά το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών του Κώστα Σηµίτη, ο οποίος καταγγέλλει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για πολιτική στοχοποίηση.

Η Φώφη Γεννηµατά, που θα συναντηθεί σήµερα το µεσηµέρι µε τον πρώην πρωθυπουργό, είχε -και µάλιστα προ της δηµοσιοποίησης της είδησης- κατηγορήσει ευθέως την κυβερνητική πλευρά για «επιχείρηση σπίλωσης και λεηλασίας της κεντροαριστερής παράταξης», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «γελοία και άθλια προσπάθεια µε στόχο τη θλιβερή επανέκδοση του “βρώµικου ’89”». Στους ίδιους υψηλούς τόνους κινήθηκαν οι δηµόσιες παρεµβάσεις όλων των κορυφαίων στελεχών του Κινήµατος Αλλαγής, που θεωρούν αυτονόητη τη συγκρότηση -παρά τις επιµέρους διαφωνίες- κοινού µετώπου εναντίον της «λάσπης στον ανεµιστήρα για µικροκοµµατικές προεκλογικές σκοπιµότητες». 

Παρότι δε το Κίνηµα Αλλαγής έχει στρατηγική στόχευση που εξυπηρετείται από τη σκληρή ρητορική εναντίον και της Νέας ∆ηµοκρατίας, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ηγεσία και στελέχη θα κατευθύνουν τις σφοδρές επιθέσεις κυρίως προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και την «καραµανλική πτέρυγα» της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αναλαµβάνοντας συγκεκριµένες πρωτοβουλίες.

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ επιτίθενται στην κυβέρνηση µε αφορµή το άνοιγµα των λογαριασµών του Κώστα Σηµίτη

Ενδεικτική είναι η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Κινήµατος Αλλαγής που διακρίνει «σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ηµετέρων και συµµάχων». Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δηµοσίευµα στο «Βήµα» και σε δικαστικό βούλευµα του 2017, όπου ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριµένες ευθύνες «για ζηµιά του ∆ηµοσίου, 147 εκατοµµυρίων ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραµανλή 2004-09 κατά την παραλαβή του συστήµατος ασφαλείας των Ολυµπιακών Αγώνων (C4i)».

Στη Βουλή

Η δικογραφία αυτή -επαναλαµβάνει το Κίνηµα Αλλαγής- ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αµελλητί, όπως προβλέπεται, παρότι προέκυψε η εµπλοκή πολιτικών προσώπων. «Και επίσης καµία ανεξάρτητη Αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα» τονίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επικαλούµενα την πάγια θέση τους «όλα στο φως, για όλους και για όλα». Αξίζει να σηµειωθεί ότι η υπόθεση είχε απασχολήσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή το 2010-2011, όπου η τότε κυβερνητική πλειοψηφία είχε αποφανθεί µέσω πορίσµατος.

Η Φώφη Γεννηµατά θα συναντηθεί σήµερα το µεσηµέρι µε τον Κώστα Σηµίτη

Οι πληροφορίες εκτιµούν ότι η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής µε αφορµή το σηµερινό τετ α τετ µε τον Κώστα Σηµίτη θα συνεχίσει το µπρα ντε φερ µε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνητική πλειοψηφία, εκφράζοντας την αµέριστη συµπαράστασή της στον πρώην πρωθυπουργό και στη λογική που περιέγραψε από το βήµα της Βουλής την περασµένη εβδοµάδα. «Ο πανικός σας προκειµένου να πλήξετε τη δηµοκρατική παράταξη θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε µέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο! Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σηµίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των µεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν µας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν µπούµερανγκ».

Τον κ. Σηµίτη θα συναντήσει αύριο στο γραφείο του στη Βουλή και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ το έτερο στέλεχος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΚΙΝΑΛΛ, Γ. Καµίνης, δήλωσε µε νόηµα ότι «πολλοί, έως και σήµερα, δεν έχουν συγχωρήσει τον κ. Σηµίτη για το µεγάλο µεταρρυθµιστικό έργο του». Με τον πρώην πρωθυπουργό έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά πολλά κορυφαία στελέχη, όπως ο Ευ. Βενιζέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώην και νυν βουλευτές 

ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛC4iΚώστας Σημίτης