Πολιτική|16.08.2019 07:28

«Διακοπές τέλος»: Τα κυβερνητικά στελέχη επέστρεψαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Newsroom

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαμηνύσει στους υπουργούς πως οι διακοπές τους πρέπει να είναι ολιγοήμερες και διακριτικές, όμως τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στένεψαν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια για χαλάρωση και ξεκούραση.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη που είχαν βρει καταφύγιο σε κοντινά νησιά ή περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα, αποζητώντας ξεκούραση για τις ημέρες που δεν θα είναι ανοιχτή η Βουλή, επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα.

«Πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις προκλήσεις που έρχονται», ήταν το μήνυμα το οποίο δόθηκε. Όπως αναμενόταν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, το παράδειγμα έδωσε πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών θα μεταβούν και στην Εύβοια, στο συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, την ίδια στιγμή που άλλοι υπουργοί βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους.

Όπως δηλώνουν συνεχώς κυβερνητικές πηγές, όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την τραγωδία στο Μάτι αποτελεί ένα μάθημα το οποίο ο πρωθυπουργός έχει μάθει καλά. Ο ίδιος, μάλιστα, υπενθυμίζει συνεχώς στους συνεργάτες του πως «το μεγάλο στοίχημά μας είναι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή από φωτιά ή φυσική καταστροφή».

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια ενημέρωσε -το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου- τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι την Τρίτη δόθηκε μια πολύ σκληρή μάχη, όμως χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της Πυροσβεστικής και της αυτοδιοίκησης, αλλά και με τη βοήθεια των πολιτών αντιμετωπίστηκε η κατάσταση, χωρίς ανθρώπινες απώλειες και χωρίς να καταστραφούν σπίτια.

«Χθες δόθηκε μια πάρα πολύ σκληρή μάχη. Το καλό είναι ότι η μάχη αυτή δόθηκε συντονισμένα από όλες τις δυνάμεις, από την Πυροσβεστική, από την Αυτοδιοίκηση, τον δήμο και την Περιφέρεια, που είχε μια ξεχωριστή συμβολή, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση και με τη βοήθεια των πολιτών που πολύ συγκροτημένα, ψύχραιμα και αποφασιστικά αντιμετώπισαν την όλη εξέλιξη- εκκενώθηκαν όπως ξέρετε τέσσερις οικισμοί- αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα. Δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινη ζωή και ευτυχώς δεν έχουν καταστραφεί σπίτια.

Αυτό που έχει σημασία είναι στις δύσκολες στιγμές το κράτος να είναι κοντά στους πολίτες και να βοηθά με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας πλήρως τη γραμμή Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, όλο το υπουργικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο από την αντιπολίτευση, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της απάντησης στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον νυν υπουργό Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε αναφορικά με την κάλυψη από το υπουργείο Υγείας των εξόδων νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης του εθελοντή πυροσβέστη που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

T
υπουργοίδιακοπέςΜέγαρο Μαξίμου