Πολιτική|17.08.2019 21:23

Σαμοθράκη: Αλληλοκαρφώματα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό

Newsroom

Οκτώ ημέρες αποκλεισμού τουριστών και κατοίκων ήταν αρκετές για να σβήσουν μια ολόκληρη σεζόν για το νησί της Σαμοθράκης. Οι εικόνες χάους από το λιμάνι, το οποίο παρουσιάζει θέμα υποδομών, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο για το θέμα των επιχωματώσεων το οποίο δεν είχε δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, υπό την κυβέρνηση Τσίπρα. Επίσης, ο ίδιος έθεσε και θέμα ασφαλείας.

Τη Δευτέρα έχει συγκληθεί κυβερνητική σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη.

Από την άλλη, ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε μια ιδιαιτέρως «αιχμηρή» ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «δήθεν ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως, κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού βλέπουν ως μοναδική υπεύθυνη την ίδια την εταιρεία, τα πλοία της οποίας παρουσιάζουν πολύ συχνά βλάβες, αφήνοντας τη Σαμοθράκη χωρίς σύνδεση.

ΣΥΡΙΖΑκυβέρνησηακτοπλοϊκή σύνδεσηΣαμοθράκη