Πολιτική|22.08.2019 16:02

Λευτέρης Αυγενάκης: Η κατάσταση με το θέμα της βίας δεν πάει άλλο

Newsroom

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη (22/8), τις μειώσεις που έπονται στο φόρο στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, στα εισιτήρια των αγώνων και όχι μόνο, αλλά και τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν και στα υπόλοιπα αθλήματα.

«Όπως γνωρίζετε, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ένα φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή στο οποίο:

  • Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια.
  • Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας.
  • Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτού κλείσουν οι πόρτες για τις κάμερες.

Νέος πρόεδρος της ΔΕΑΒ ο Αχιλλέας Τσιχτσής

Ο Αχιλλέας Τσιχτσής, ορίστηκε απο τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, νέος πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ). Ο κ. Τσιχτσής θα πάρει την θέση του Παντελή Αγγελόπουλου, ο οποίος παραιτηθηκε 3,5 μήνες μετά τον διορισμό του, ενώ τη θέση του Δημήτρη Αθανασόπουλου, μέλους της ΔΕΑΒ, παίρνει ο υποστράτηγος, Ελευθέριος Γκαρίλας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού «κατά το μέρος που αφορά το τακτικό μέλος και Πρόεδρο αυτής κ. Παντελή Αγγελόπουλο του Νικολάου-Κωνσταντίνου, λόγω παραίτησης αυτού και στη θέση του ορίζουμε για το υπόλοιπο της θητείας τον Τσιχτή Αχιλλέα του Αλεξάνδρου (επιστήμονα εγνωσμένου κύρους με γνωστικό αντικείμενο τη Νομική), και κατά το μέρος που αφορά το τακτικό μέλος κ. Αθανασόπουλο Δημήτριο του Νικολάου, Υποστράτηγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω αποστράτευσης και στη θέση του ορίζουμε για το υπόλοιπο της θητείας τον ΓΚΑΡΙΛΑ Ελευθέριο του Αθανασίου, Υποστράτηγο, Προϊστάμενο του κλάδου Τάξης / Α.Ε.Α. ως τακτικό μέλος».

Αυγενάκης: «Η κατάσταση με το θέμα της βίας δεν πάει άλλο»

Η επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα, ως επακόλουθο της εξάλειψης των φαινομένων βίας, είναι το ζητούμενο για τον υφυπουργό Αθλητισμου, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως επανέλαβε αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση με τους φορείς του ελληνικου ποδοσφαίρου αλλά και της FIFA.

«Και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θέλουμε όλοι και αυτό τουλάχιστον έγινε σαφές και σήμερα, να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα και αυτό θα το πετύχουμε όταν ψηφίσουμε νόμους, ή ενεργοποιήσουμε ήδη ψηφισμένους νόμους σωστά, οργανωμένα, καθαρά, δεν μιλήσουμε με μισόλογα, αλλά απεναντίας δούμε τα πράγματα κατάματα και δουλέψουμε οργανωμένα και μεθοδικά. Αυτό φάνηκε και σήμερα και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά, πολύ άμεσα στους Έλληνες φιλάθλους. Όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία, όταν χτίζεται μια εμπιστοσύνη μέσα από ειλικρινή διάλογο, όταν βάζουν θέματα που εισακούονται από την Πολιτεία και οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει χαμόγελο ικανοποίησης», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Και κατέληξε αναφερόμενος στη συναντηση που έλαβε χώρα στην ΓΓΑ, λέγοντας ότι «δεν περιορίστηκε σε ευχολόγια ούτε σε ωραίες προθέσεις. Ανοίξαμε όλα τα χαρτιά στη συζήτηση, η οποία ήταν συνέχεια μια σειράς συσκέψεων που είχα αρχικά με τον αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη και ακολούθως με τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Τσιάρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Οικονόμου. Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου όλα τα ζητήματα που θεωρούμε ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμα σε πρώτη φάση, ενώ βάλαμε ένα δεύτερο και ένα τρίτο στάδιο ζητημάτων που πρέπει να τρέξουμε. Υπάρχει συμφωνία και γι' αυτό το λόγο είμαι βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα ξεδιπλωθούν από πλευράς του Υπουργείου μας και ζητήματα που αφορούν νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Με τη δική μας την επίσπευση, την παρακολούθηση, θα γίνουν άμεσα νόμοι του κράτους και είμαι βέβαιος για την εφαρμογή τους και τα άμεσα αποτελέσματα».

Λευτέρης Αυγενάκης