Πολιτική|23.08.2019 00:19

Κικίλιας: Προκαλούν την κοινή γνώμη οι έμποροι των fake news (pic)

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Επίθεση εναντίον όσων τον κατηγορούν για την εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να γίνονται κανονικά οι χρεώσεις σε ξένους τουρίστες που μέχρι σήμερα νοσηλεύονταν δωρεάν στο ΕΣΥ, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας απάντησε ουσιαστικά σε όσους από τη αξιωματική αντιπολίτευση τον κατηγορούν για επικοινωνιακό κόλπο καθώς αφήνουν να διαρρεύσει ότι οι χρεώσεις σε ξένους τουρίστες γίνονταν κανονικά.

Είχαν προηγηθεί και άλλες διαρροές ότι με την εγκύκλιο παύουν ουσιαστικά να νοσηλεύονται δωρεάν οι μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας. 
Από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι η εγκύκλιος αφορά μόνο σε ξένους τουρίστες που νοσηλεύονται στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους. 

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Νοσοκομεία και Κ.Υ. θα καταγράφουν & θα τιμολογούν τις υπηρεσίες που παρέχουν σε αλλοδαπούς τουρίστες με ασφάλιση, όπως ΔΕ γινόταν ως τώρα! Αλλιώς, πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Προκαλούν την κοινή λογική οι έμποροι των fakenews. Για όσους μιλάνε για ανθρωπισμό 1 λεξη: Μόρια»

T

Επισημαίνεται πως με βάση τους υπολογισμούς από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί περίπου 150 εκατ. ευρώ από ξένους τουρίστες που έχουν νοσηλευθεί στη χώρα μας και οι οποίοι ενώ διέθεταν ασφάλιση αποχώρησαν χωρίς όμως να καταβάλουν τα ποσά που θα έπρεπε. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το 2015 ο τότε υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει πως μελετούσε να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να γίνουν οι εισπράξεις των νοσηλειών από τους τουρίστες που νοσηλεύθηκαν δωρεάν στο ΕΣΥ. 

δημόσια νοσοκομείαΜόριακέντρα υγείαςΒασίλης Κικίλιας