Πολιτική|28.08.2019 07:51

Υπουργικό Συμβούλιο: Αποφάσεις για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Newsroom

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη (28/8) στις 10:00  πρωί και ανάμεσα σε άλλα θέματα θα βρίσκονται και τα πρόσωπα της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα στο τραπέζι του Υπουργικού αναμένεται να συζητηθεί ο αναπτυξιακός νόμος, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τα διπλώματα οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα  κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ίδια ημέρα και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή (30/8).

Με αυτή τη ρύθμιση, όπως έχει γράψει το ethnos.gr επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών.

Παράλληλα, η στελέχωση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα είναι επίσης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η νέα ΕΑΔ θεσμοθετήθηκε με τον νόμο για το «επιτελικό κράτος» και σε αυτή  συγχωνεύονται έξι ελεγκτικές υπηρεσίες και σώματα. Οι επικεφαλής αναμένεται να οριστούν από την κυβέρνηση. Η ΕΑΔ θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο και τέσσερα ακόμα μέλη του συμβουλίου, ενώ προβλέπεται και διοικητής

Άρειος ΠάγοςΥπουργικό Συμβούλιο