Πολιτική|20.11.2018 15:06

Στα τέσσερα το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Αντώνης Γκιόκας

Εκλογικά έχει γίνει «ροζ» τα τελευταία χρόνια και ο δήµος πέρασε στα χρόνια της ∆εξιάς µε τον Βασίλη Λαµπρινό. Οµως, οι πασόκοι εξακολουθούν να έχουν πέραση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – δείτε τους χάρτες µε τους δηµάρχους στη χώρα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Μαθαίνω ότι τώρα στο Ηράκλειο γίνεται ο κακός χαµός, αφού όχι ένας, όχι δύο, αλλά τέσσερις πασόκοι έχουν εκφράσει επίσηµα το ενδιαφέρον τους για να είναι υποψήφιοι δήµαρχοι. Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Κουράκης, που θα έχει την επίσηµη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Ακολούθησαν ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Γιώργος Σισαµάκης!

Οι κατάσκοποί µου στην Κρήτη µού λένε ότι δύσκολα θα φτάσουν όλοι µέχρι το τέλος. Κάποιοι θα υποχωρήσουν – κερδίζοντας, υποθέτω, κάτι σαν εσωκοµµατικό αντάλλαγµα. Το θέµα πάντως είναι ότι µε τον νέο νόµο Σκουρλέτη όλοι πιστεύουν πως έχουν τύχη µε τον άλφα ή τον βήτα τρόπο.

Το ζήτηµα όµως επανέρχεται. Αφενός παράγουµε περισσότερους πασόκους από όσους µπορούµε να καταναλώσουµε, αφετέρου πόσους πασόκους σε διαφορετικά ψηφοδέλτια µπορεί να αντέξει µια πόλη; 

ΠΑΣΟΚ