Πολιτική|20.11.2018 16:55

ΔΗΣΥ: Έρευνα για ευθύνες Παυλόπουλου, Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη στο C4I

Newsroom

Ερώτηση για τις ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση που αφορά τους τότε υπουργούς Προκόπη Παυλόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη οι οποίοι μέσω τροποποιήσεων των συμβάσεων του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) κατηγορήθηκαν ότι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός καλείται να δώσει απαντήσεις για το εάν έχει γνωστοποιηθεί η ποινική διαδικασία στα αρμόδια όργανα της Βουλής και αν έχουν εφαρμοστεί οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Επίσης ερωτάται αν έχει κοινοποιηθεί κατά νόμο η δικογραφία στην αρμόδια διοικητική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αν προτίθεται ο υπουργός να διατάξει έρευνα.

Μιχάλης ΚαλογήρουΒουλήΧρήστος ΜαρκογιαννάκηςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΒύρων ΠολύδωραςC4i