Πολιτική|29.08.2019 17:47

Μητσοτάκης: «Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες»

Newsroom

Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Βερολίνο και της συνάντησής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για το ταξίδι του στη Γερμανία και τη στάση του για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μιλώντας σε «πηγαδάκι» με εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι το ζήτημα των πλεονασμάτων θα τεθεί με στόχο τη μείωσή τους από το 2021, ενώ τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της χώρας, θα συζητήσει με τους θεσμούς και το Eurogroup. «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την 4η αξιολόγηση πολύ σύντομα» είπε ακόμη στους δημοσιογράφους.

Τέλος, αναφορικά με τις επενδύσεις τόνισε ότι το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται στην εύρεση επενδυτών μόνο από την Ευρώπη, καθώς: «Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 - στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα - και θα έχω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςεπενδύσειςΆνγκελα Μέρκελπρωτογενές πλεόνασμα