Πολιτική|29.08.2019 18:54

Σκληρή κόντρα Μαρκόπουλου-Σκουρλέτη: «Ανεπάγγελτε» - «Αρχιψεύταρε»

Newsroom

Ο βουλευτής της Β’ Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αντιπαρατέθηκαν με αφορμή την τοποθέτηση του πρώτου σχετικά με ευθύνες που θα έπρεπε να αποδοθούν στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση στη Βουλή.

Η «μάχη» ξεκίνησε όταν ο Μαρκόπουλος κάλεσε τους βουλευτές να θυμηθούν αν επί ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Ενέργειας είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ή κινδύνευε να περιέλθει η ΔΕΗ. «Παραλάβατε την ΔΕΗ με 90 εκατομμύρια ευρώ κέρδος και την παραδίδετε με 900 εκατομμύρια ευρώ ζημιές και μιλάτε; Φέρτε μου μια δήλωση του κ. Σκουρλέτη ή του κ. Λαφαζάνη, που να προειδοποιεί για την κατάσταση της εταιρείας», είπε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, με τον Πάνο Σκουρλέτη να του απαντά: «Ο κ. Μαρκόπουλος εκτελεί συμβόλαια, όπως έκανε και ως δημοσιογράφος. Πρέπει, όμως, να καταλάβει ότι εδώ είναι εθνικό Κοινοβούλιο».

Εκεί ανέβηκαν ακόμα περισσότερο οι τόνοι, με τον Μαρκόπουλο να ανταπαντά: «Εγώ εργαζόμουν πριν μπω στην Βουλή, δεν είμαι ανεπάγγελτος όπως είσαι εσύ και άλλοι σύντροφοί σου», με τον Πάνο Σκουρλέτη να αντιτείνει: «Είσαι ψεύτης. Ψεύτη, αρχιψεύταρε. Να ανακαλέσεις». «Εγώ να ανακαλέσω; Εσύ να ανακαλέσεις!», είπε ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε: «Είσαι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι δημοσιογράφος της σειράς». Με τον βουλευτή της ΝΔ να ζητά σεβασμό: «Είμαι πρώτος βουλευτής στην Β' Πειραιά. Θα σέβεσαι, το κατάλαβες;»

Πάνος ΣκουρλέτηςΝέα ΔημοκρατίαΔημήτρης ΜαρκόπουλοςΣΥΡΙΖΑ