Πολιτική|30.08.2019 22:18

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΥΠ - 25 βουλευτές του δεν πήγαν

Newsroom

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για την ΕΥΠ, που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Συνολικά, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν 220 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 150 βουλευτές της ΝΔ και κατά συνολικά 70 από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από την διαδικασία αποχώρησαν οι ΚΟ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Ειδικά όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, 25 βουλευτές εκ των 86 απουσίαζαν, μολονότι ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την ψηφοφορία.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την τροπολογία για την ΕΥΠ, με ανάρτησή του στο Facebook, όπου κάνει λόγο για την αναβίωση των πιο σκοτεινών εποχών και πρακτικών του κράτους της Δεξιάς και την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξανά σε ΚΥΠ.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας ανάρτηση του κ. Τσίπρα για τον διοικητή της ΕΥΠ και την ψηφοφορία στη Βουλή, ανέφεραν:

«Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».

Ονομαστική ψηφοφορίαΕΥΠΣΥΡΙΖΑ