Πολιτική|04.09.2019 15:45

Η Φώφη τα είπε στον Γιώργο, για να τα ακούσει ο Νίκος

Αντώνης Γκιόκας

Όσοι ακούσατε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά από τη Λάρισα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα ην 3η Σεπτέμβρη και τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβατε ότι ήταν έξαλλη με τα στελέχη που αμφισβητούν την παραμονή στο συλλογικό σχήμα του ΚΙΝΑΛ και ζητούν μετ’ επιτάσεως επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρονταν, κυρίως, στον Νίκο Παπανδρέου που με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ζητούσε την επαναδραστηριοποίηση του άλλου κραταιού κινήματος, που μεσουράνησε για 30 ολόκληρα χρόνια στην ελληνική πολιτική ζωή. Δευτερευόντως, τα πυρά που εξαπέλυσε κατευθύνθηκαν και προς την πλευρά του Παύλου Γερουλάνου, που επίσης προτείνει την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν – έστω και με τη μορφή ονόματος και συμβόλων.

Έλα, όμως, που στην εκδήλωση στη Λάρισα βρίσκονταν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ουδέποτε έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Έτσι, η Φώφη βρήκε την ευκαιρία να τα «ψάλει» στη «νύφη», δηλαδή στον ΓΑΠ, για να τα ακούσει η «πεθερά», δηλαδή ο Νίκος.

Τουλάχιστον, έτσι ερμήνευσαν την τοποθέτηση της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ οι πολυάριθμοι κατάσκοποι μου που παρέστησαν στη σεμνή τελετή. Λέτε η «καμπάνα» να χτύπησε και για έναν άλλον Νίκο, που χθες βρίσκονταν μακριά, αλλά οι φήμες λένε ότι μπορεί να επιστρέψει και να θέσει ζήτημα ηγεσίας στη παράταξη;

Πιθανό, λέω εγώ. Έτσι, για να καταλάβουμε σε ποιον πέταξε το «γάντι» για την ηγεσία. Γιατί στον Νίκο Παπανδρέου και τον Παύλο Γερουλάνο, εγώ, τουλάχιστον, το αποκλείω…

παραπολιτικάΦώφη ΓεννηματάΠαύλος ΓερουλάνοςΠΑΣΟΚΓιώργος ΠαπανδρέουΚΙΝΑΛΝίκος Παπανδρέου