Πολιτική|21.11.2018 10:07

Γεννηματά: «Από τη µιζέρια του Τσίπρα, στον βωµό της αγοράς του Μητσοτάκη»

Φώφη Γιωτάκη

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής, παρότι δεν απέφυγε να αναφερθεί και σε «λεπτοµέρειες» της πρότασης, επεδίωξε µε την οµιλία της στη σχετική εκδήλωση στη Βουλή να στρέψει το ενδιαφέρον στις πολιτικές προτεραιότητες της συγκυρίας που συνδέονται εκ των πραγµάτων µε τις µετεκλογικές εξελίξεις σε πολιτικό και οικονοµικό επίπεδο.

Κατά την κυρία Γεννηµατά, οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο να µάθουν από τους πολιτικούς και τα κόµµατα τι προτείνουν για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους και λιγότερο για το ποιος θα συµµαχήσει µε ποιον. «Η πρότασή µας αυτή δεν έχει ηµεροµηνία λήξης τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά, που θυµίζοντας το ανέκδοτο µε το σπίτι του Χότζα, συνέχισε την επίθεση προς τον πρωθυπουργό: «Νοµίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει ότι του παίρνει πολλά. Του παίρνει 10 και του επιστρέφει ένα. Και του αφαιρεί τη δυνατότητα να φύγει οριστικά από τη στασιµότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Και έχει το θράσος ο κ. Τσίπρας να καλεί τους Ελληνες να τον ευγνωµονούν, ο “κύριος 10-1”».

Από τα δηλητηριώδη βέλη της δεν ξέφυγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – σε µια προφανή προσπάθεια να διατηρήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης όχι µόνο µε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και µε τη Νέα ∆ηµοκρατία. «Υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη. Αµφισβητεί τα εργασιακά δικαιώµατα, εξαγγέλλει νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Από τη µιζέρια του Τσίπρα στο άλµα στο κενό, στον βωµό της αγοράς του Μητσοτάκη. ∆εν αξίζει αυτό στους Ελληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ Σηµίτη

Το Κίνηµα Αλλαγής σκοπεύει να κρατήσει ψηλά τη «σηµαία» της αντιπαράθεσης µε την κυβέρνηση, µε τελευταία αφορµή την «πολιτική στοχοποίηση» του Κώστα Σηµίτη. «Ολο το Κίνηµα Αλλαγής, ακόµη και όσοι δεν ανήκουµε στο ΠΑΣΟΚ, όλοι οι πραγµατικοί δηµοκράτες και προοδευτικοί πολίτες στεκόµαστε απέναντι στις µεθοδεύσεις που επιχειρούν να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους και να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Θεοχαρόπουλος κατά το χθεσινό τετ α τετ που είχε στη Βουλή µε τον κ. Σηµίτη. Ο πρόεδρος της ∆ΗΜΑΡ εκτιµά, όπως είπε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «το µόνο που καταφέρνουν όσοι σχεδιάζουν και υλοποιούν τέτοιες ενέργειες είναι να ρίχνουν νερό στο µύλο των δήθεν αντισυστηµικών, των εθνικολαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάµεων».

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου, εν τω µεταξύ, σε συζήτηση που είχε στο κορυφαίο πανεπιστήµιο του Λονδίνου LSE µε τον καθηγητή Kevin Featherstone για τα διδάγµατα της ελληνικής κρίσης, άφησε σαφείς αιχµές για τους χειρισµούς του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Χαίροµαι ιδιαίτερα που, έστω έπειτα από όλο αυτόν τον καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο του SPD παραδέχθηκε πως όταν το 2015 βρέθηκε αντιµέτωπος µε το σενάριο της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στο εθνικό νόµισµα, αντιλήφθηκε τελικά ότι θα ήταν µια επιλογή ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωµάτων και της µεσαίας τάξης» 

Παρέμβαση στον Άρειο Πάγο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, θα προσφύγει σήµερα το πρωί το Κίνηµα Αλλαγής διά στελεχών του, προκειµένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση µε την προµήθεια του συστήµατος ασφαλείας των Ολυµπιακών Αγώνων, του C4i. Το σχετικό κείµενο προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θίγει ζητήµατα τα οποία -σύµφωνα µε πληροφορίες- επισηµάνθηκαν µε την ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή έξι βουλευτές του Κινήµατος Αλλαγής. Με την ερώτηση διερευνώνται οι λόγοι για τους οποίους -όπως λένε- η σχετική υπόθεση δεν προχώρησε, το πώς εξελίχθηκε και γιατί έχει σταµατήσει ο έλεγχος.