Πολιτική|05.09.2019 12:31

84η ΔΕΘ: Τι θα ζητήσει ο Ζέρβας από τον Μητσοτάκη

Τίμος Φακαλής

Κυκλοφοριακό, ασφάλεια και υποδομές θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η  ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο Κωνσταντίνος Ζέρβας  θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να βρεθεί  μια μεταβατική λύση με ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του οργανισμού και να καταλήξει η νέα διοίκηση στο συγκοινωνιακό μοντέλο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.  Το καυτό θέμα του ΟΑΣΘ συζήτησε ο δήμαρχος και με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια γεύματος που είχαν οι δυο τους μεσοβδόμαδα στη Θεσσαλονίκη με τον τελευταίο να ζητά μικρή πίστωση χρόνου. 

Σε ό,τι αφορά το μετρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα υπογραμμίσει την ανάγκη να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθεί το έργο στους πολίτες όπως προβλέπεται από τις υπογραφείσες συμβάσεις χωρίς άλλες καθυστερήσεις. 

Ειδικότερα, για το σταθμό Βενιζέλου ο κ. Ζέρβας θα καλέσει τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και τοπικών παραγόντων υπέρ της ανατροπής της λύσης για την διατήρηση και ανάδειξη των ευρημάτων κατά χώρας εντός του σταθμού όπως αποφασίστηκε το 2014. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και ο ίδιος ο δήμαρχος να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. Παράλληλα, στο τραπέζι αναμένεται να βάλει και την επέκταση του προς το αεροδρόμιο, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Ψηλά στην ατζέντα Ζέρβα βρίσκεται και η ασφάλεια των πολιτών μετά τα απανωτά περιστατικά κλοπών και ληστειών στο κέντρο της πόλης.  Ο δήμαρχος θα ζητήσει ενίσχυση τόσο της υλικοτεχνικής υποδομής των αστυνομικών τμημάτων όσο και του  έμψυχου δυναμικού τους.

Καθ’όλη την διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας ο κ. Ζέρβας θα έχει συναντήσει και με αρμόδιους υπουργούς για θέματα της πόλης καταθέτοντας και σχετικά υπομνήματα με τις ανάγκες του δήμου. 

Κωνσταντίνος ΖέρβαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘ