Πολιτική|05.09.2019 17:50

Σακελλαρίδης: Ούτε στηρίζω τη ΝΔ ούτε και προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το προσφυγικό.

Πολλοί έσπευσαν να ισχυριστούν ότι ο κ. Σακελλαρίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, ο ίδιος επανέρχεται με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και βάζει τέλος στα όσα γράφονται στον Τύπο. Τονίζει μάλιστα ότι «η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ».

«Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων. Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το ΚΥΣΕΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις για κατάργηση των β’ βάθμιων επιτροπών προσφυγών για το άσυλο, αλλά και την έμμεση αναφορά σε push-backs, έκανα μία δημοσίευση αυτονόητης κριτικής. Η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι αφού την “πέφτω” στην σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία συνέντευξη μου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ανάμεσα σε εκτενή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, αναφέρθηκα και στις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ.

Η πιθανότητα να μην κάνω ούτε το ένα στην πρώτη περίπτωση, ούτε το άλλο στη δεύτερη, αλλά απλά να μένω σταθερός σε κάποιες αξίες και αρχές, ανεξάρτητα το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση και να μην μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δεν περνάει από το μυαλό των δημοσιολόγων.

Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων. Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος».

Γαβριήλ ΣακελλαρίδηςπροσφυγικόΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑμετανάστες