Πολιτική|07.09.2019 11:30

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζέρβα με πρωτόκολλο… Τσίπρα - Ζάεφ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τον περίμενε στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου «The Met». Ο κ. Μητσοτάκης μπήκε μέσα χωρίς γραβάτα και είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό. 

Στην ατζέντα της συζήτησής τους κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε το μετρό, αλλά και ο ΟΑΣΘ, το θέμα ανάπλασης της Τούμπας και της ΔΕΘ. «Είμαι πολύ χαρούμενος διότι όλα αυτά τα έργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Στο τέλος της τετραετίας θα μπορούν να τα απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασιστικός άνθρωπος. Ό,τι λέει το εννοεί, θα τα υλοποιήσει». 

Ο δήμαρχος του είπε «είστε πολύ απλός ενδυματολογικά» για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός, «πάντα σε τέτοιου τύπου συναντήσεις είμαι ενδυματολογικά απλός».

Ο κ. Ζέρβας του χάρισε μία γραβάτα με σκούρα απόχρωση και απάντησε ο Μητσοτάκης «αν τη χάριζες αλλού δεν θα το εκτιμούσαν». Η γραβάτα είχε λογότυπο το έμβλημα της Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ στα μέσα Ιουνίου του προηγούμενου έτους είχε χαρίσει στον Αλέξη Τσίπρα τη γραβάτα που φορούσε, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚωνσταντίνος ΖέρβαςΔΕΘ