Πολιτική|07.09.2019 11:20

ΔΕΘ: Δέσμευση Μητσοτάκη για ανάπλαση της έκθεσης (pic)

Βασίλης Ιγνατιάδης

Την απόλυτη και προσωπική στήριξη του στο εγχείρημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτακης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo. Άλλωστε το συγκεκριμένο project είναι ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα εθνικής σημασίας που είχε εξαγγειλει ο ίδιος κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του. 

Η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα του έδειξε σχέδια και τον ενημέρωσε για την πρόοδο του εγχειρήματος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ενώ αναφέρθηκε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη υλοποίηση του, με τη συνεισφορά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ για τα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης και επεσήμανε τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης με την μετατροπή των εγκαταστάσεων σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

Το βράδυ στην ομιλία του στο Βελλιδειο αναμένεται να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το project και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Αναστάσιος Τζήκας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον καινοτομικό χαρακτήρα της φετινής διοργανωσης, με συμμετοχή άνω των 300 επιχειρήσεων καινοτομίας, ενώ αποκάλυψε τα σχέδια της διοίκησης για τη δημιουργία νέας κλαδικής έκθεσης με θέμα την καινοτομία. 

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός ξεκίνησε περιοδεία στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘΘεσσαλονίκη