Πολιτική|11.09.2019 08:43

ΔΕΘ: Ομιλία Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου με αιχμή τα εργασιακά

Βούλα Κεχαγιά

Κορυφώνεται στην Κουμουνδούρου η προετοιμασία για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναντάται σήμερα Τετάρτη με βουλευτές της Βορείου Ελλάδος για να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θέλει να έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων που απασχολούν τους τοπικούς φορείς και τους βορειοελλαδίτες αλλά και σαφή εικόνα για τα έργα που προχώρησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες (Τρίτη) πολύωρη σύσκεψη με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ -περί τα 30 άτομα συμμετείχαν- ώστε να οργανωθεί καλύτερα η εμφάνιση του προέδρου του κόμματος αλλά και των στελεχών στην ΔΕΘ.

Κοινός τόπος όλων όσοι συμμετείχαν ήταν η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επιτρέψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να οικειοποιηθεί τα πεπραγμένα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Διεξοδική συζήτηση έγινε για το ποια ζητήματα θα πρέπει να αναδειχθούν στην ομιλία του Προέδρου το βράδυ του Σαββάτου με αιχμή τα εργασιακά και την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει κεκτημένα των εργαζομένων.

Συζήτηση έγινε και για το Μακεδονικό με κάποιους από τους τομεάρχες να προτείνουν -με αφορμή την αλλαγή στάσης της ΝΔ «να το κάνουμε σημαία». Κάτι που, ωστόσο, θεωρήθηκε υπερβολικό για ένα κορυφαίο οικονομικό γεγονός όπως η ΔΕΘ.

Πάντως, με αφορμή την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν, κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολίαζαν το βράδυ της Τρίτης: «Μετά τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, που δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και δεν αφήνει περιθώρια αλυτρωτισμών και εθνικισμών, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να του ζητήσει να εξηγήσει άμεσα στο πανελλήνιο πώς ακριβώς συνέβαλε η Κομισιόν στην ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διάσωση των συντάξεων.  Ας το κάνει ακόμα και τώρα ως πρωθυπουργός, που ομνύει στην πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους τομεάρχες πως θα συνεδριάζουν όλοι μαζί τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Αλέξης ΤσίπραςΔΕΘ