Πολιτική|22.11.2018 07:53

Σύρραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ με αφορμή του C4i

Φώφη Γιωτάκη

Με τις δηµόσιες παρεµβάσεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, τόσο το Κίνηµα Αλλαγής όσο και το Μαξίµου δείχνουν αποφασιστικότητα στο να διατηρήσουν ψηλά την κόντρα και στην πραγµατικότητα προϊδεάζουν για τη σφοδρότητα των επιθέσεων κατά την προεκλογική περίοδο – ενώ την ίδια στιγµή στελέχη τους στους δήµους και στις περιφέρειες δίνουν τα χέρια για τη στήριξη ή τη συµµετοχή στους ίδιους συνδυασµούς.

Ενδεικτική των σφοδρών συγκρούσεων µε προεκλογικό φόντο ήταν η χθεσινή ηµέρα, µε αφορµή την πρωτοβουλία του Κινήµατος Αλλαγής να προσέλθει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου µε το «ερώτηµα» για τη µη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για την περίοδο της παραλαβής του C4i. Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι µέσα στις επόµενες µέρες -πιθανόν αύριο- θα φτάσει στη Βουλή άλλη δικογραφία για την περίοδο ανάθεσης – δηλαδή επί κυβέρνησης Κώστα Σηµίτη. Οι σχετικές πληροφορίες έλεγαν ότι αφορά µαρτυρία για υπουργό του ΚΥΣΕΑ µε την κατηγορία περί µίζας.

Το «ερώτηµα» του ΚΙΝΑΛ στον Αρειο Πάγο, αφήνει, σύµφωνα µε κυβερνητικά στελέχη, σκιές για τρεις πρώην υπουργούς, µεταξύ των οποίων και ο ΠτΔ

Την κορυφαία σύγκρουση τροφοδότησε, όµως, η κίνηση του Κινήµατος Αλλαγής να περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, αφήνοντας, κατά τα κυβερνητικά στελέχη, σκιές για τρεις υπουργούς, µεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας. Το Μέγαρο Μαξίµου αντέδρασε έντονα και επισήµως.«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήµατος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, η οποία κλιµακώθηκε µε τη σηµερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσµικό ατόπηµα» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίµου σε σχετική ανακοίνωση, µε την οποία αποδίδει επίσης στον κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.

Μέσα στις επόµενες µέρες θα φτάσει στη Βουλή δικογραφία για την περίοδο ανάθεσης του C4i, δηλαδή επί κυβέρνησης Κώστα Σηµίτη

«Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράµουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας µε τη σιωπή τους; Αναµένουµε µε ενδιαφέρον» λένε στελέχη του Μαξίµου, µοχλεύοντας επί της ουσίας τις εσωκοµµατικές ισορροπίες της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Πηγές της Πειραιώς επιχείρησαν να αναχαιτίσουν την «πρόσκληση» του Μαξίµου και να αποτινάξουν τα περί Ποντίου Πιλάτου, υποστηρίζοντας ότι «η Ν∆ δεν πρόκειται να λάβει µέρος στην κυβερνητική επιχείρηση “επιστροφή στο παρελθόν” και στη λάσπη που συστηµατικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήµατα που η πολιτική της δηµιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη Ν∆ ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει µπροστά. Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, δεν υφίσταται το παραµικρό ζήτηµα».

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛC4i