Πολιτική|15.09.2019 13:33

Live: Ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ

Newsroom

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντά σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μετά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και απαντά στα θέματα των δημοσιογράφων. 

Ο κ. Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα έκανε νέο κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες, αναλύοντας το δικό του εναλλακτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ασκήσει μια εποικοδομητική, ταυτόχρονα μια μαχητική αντιπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαι απ αυτούς που πιστεύουν ότι εμπειρία και ωρίμανση σημαίνει δεν διεκδικούμε μαχητικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή τού τόπου και κυβερνητική εμπειρία, και δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε σε ένα πιο πράσινο προσανατολισμό» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσέθεσε: «Θα ανοίξει στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του μετασχηματισμού του, της ανασυγκρότησης του, μια μεγάλη συζήτηση για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εξορύξεων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι είναι ένα θέμα η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, άρα έπρεπε να γίνουν έρευνες για να δούμε ποια είναι τα κοιτάσματα, ποιος είναι ο φυσικός μας πλούτος, και είναι άλλο θέμα αν θα στραφούμε στην αξιοποίηση του.

Παρακολουθήστε LIVE τη συνέντευξη Τύπου:

Αλέξης ΤσίπραςΔΕΘ