Πολιτική|17.09.2019 12:43

Το ΚΙΝΑΛ συνεδριάζει για τη δικογραφία της Novartis

Φώφη Γιωτάκη

Στις κινήσεις τους, εν όψει της «αποκάλυψης» της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή, θα καταλήξει σήμερα Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ηγεσία και βουλευτές θα αναλύσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα με στόχο τον άμεσο συντονισμό των βημάτων. Παρότι η δικογραφία παραμένει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής, από τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές περιγράφεται μια πρώτη εικόνα που το ΚΙΝΑΛ «μεταφράζει», εν πολλοίς, ως την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η απόδοση Δικαιοσύνης είναι για εμάς ζήτημα δημοκρατίας. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη σκευωρία της Novartis και να δούμε ποιος εμπνεύστηκε τα σχέδια τα οποία σπίλωσαν πολιτικά πρόσωπα» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνει με νόημα: «Τίποτε, καμία και κανένας δεν θα σταθούν πάνω από την αλήθεια. Το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί. Εκείνοι που εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως ο ελληνικός νόμος ορίζει. Είναι ζήτημα Συντάγματος και Δημοκρατίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τη Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων, της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και παντός άλλου υπευθύνου, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Όπως υποστήριξε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 σχετικά με την εισήγησή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική αλλά για προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα, διαχώρισε τις κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού με εκείνες κατά του πρώην πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας: «Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση».

Στη σημερινή συνεδρίαση υπό την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα κάνουν εισηγήσεις βουλευτές και στελέχη του επιτελείου της – ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου.

ΚΙΝΑΛNovartis