Πολιτική|17.09.2019 14:45

Ντόρα Μπακογιάννη: «Όχι» σε εξεταστική για το σκάνδαλο Novartis (vid)

Newsroom

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι η τακτική δικαιοσύνη έχει την αρμοδιότητα για να ερευνήσει τον ρόλο που είχε στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακόμη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως όσες ενέργειες γίνουν θα πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες. Ακόμη πρόσθεσε πως εάν από την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», συμπλήρωσε. Ακόμη έσπευσε να διευκρινίσει πως τα όσα ανέφερε είναι προσωπική της άποψη και ότι η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις. Σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών εξήγησε ότι ποτέ δεν την χαρακτήρισε «προδοτική». Σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιον να υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω». Τέλος, υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας βρέθηκε αμήχανος στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν περίμενε ότι αυτή η Κυβέρνηση θα είχε κάνει τόσα πράγματα μέσα σε δυο μήνες.

Ντόρα ΜπακογιάννηNovartis