Πολιτική|18.09.2019 14:27

«Θέλουν τον Λαγό» καταθέτει ο πυρηνάρχης Πειραιά στη δίκη της Χ.Α.

Σοφία Σπίγγου

Σε προπαγάνδα απέδωσε το κατηγορητήριο σε βάρος της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας, που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αναφέρθηκε στον «προσωπικό του φίλο» Γιάννη Λαγό, λέγοντας: «Θέλουν το Λαγό. Ποιός είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιός ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει».

Σχετικά με την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» για την οποία καταδικάστηκε πρόσφατα, σχολίασε ότι υφίσταται «πολιτική δίωξη» κανοντας λόγο για ανύπαρκτη επίθεση. «Είναι πολιτική η δίωξη. Είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα. Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Ο Θωμάς Μπαράκας έκανε λόγο για προπαγάνδα σε βάρος της Χρυσής Αυγής, ενώ περιέγραψε τις κινήσεις του μόλις έμαθε ότι κατηγορείται για το αδίκημα της συμμετοχής της εγκληματικής οργάνωσης. «Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις»» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Βροχή ερωτήσεων δέχθηκε σχετικά με την καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Ιω. Λαγού και άλλου συγκατηγορούμενου του, σχετικά με το ότι πρέπει να καθαριστεί το σπίτι του Θωμά Μπαρέκα. «Υποθέτω ότι ο φοβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία... θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη... αδόκιμα πραγματα. Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρεθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Χρυσή Αυγήδίκη Χρυσής Αυγής