Πολιτική|19.09.2019 14:21

Το περήφανο τσάμικο του Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

Αντώνης Γκιόκας

Σήμερα Πέμπτη ξεκινά το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες στον χώρο που έχουν στήσει τα κνιτάκια με τα χεράκια τους. Σε γενικές γραμμές, εκείνοι που έχουν περάσει από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ τα προηγούμενα χρόνια γνωρίζουν ότι το γλέντι κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν διασκεδάζουν, όμως, μόνο οι επισκέπτες στο Φεστιβάλ, αλλά και τα στελέχη του ΚΚΕ. Και, φυσικά, η ηγεσία του κόμματος, που βρίσκεται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Έμαθα, μάλιστα, ότι στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ο Δημήτρης Κουτσούμπας «έκλεψε» την παράσταση, αφού έσυρε τον χορό. Και όχι ό,τι και ό,τι, αλλά χορό περήφανο: τσάμικο. Όσοι είδαν τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ να χορεύει έπαθαν πλάκα, αφού οι φιγούρες του ταίριαζαν περισσότερο σε επαγγελματία χορευτή και φυσικά νεότερο.

Υποθέτω ότι ο κατάσκοπός μου που με ενημέρωσε δεν γνώριζε ότι ο Κουτσούμπας είναι δεινός χορευτής παραδοσιακών χορών. Τώρα περιμένω να δω αν θα εντυπωσιάσει και τους επισκέπτες του αθηναϊκού Φεστιβάλ…

Φεστιβάλ ΚΝΕΔημήτρης ΚουτσούμπαςπαραπολιτικάΚΚΕ