Πολιτική|19.09.2019 15:19

Σφοδρή επίθεση Μαργαρίτη σε Νίκο Παπανδρέου

Αντώνης Γκιόκας

Ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει «μαχαίρια από τα θηκάρια» στο ΚΙΝΑΛ το γνωρίζετε. Μάλιστα, στο «Έθνος της Κυριακής» αναδείξαμε το θέμα στην πλήρη του έκταση. Χθες, όμως, είχαμε ακόμα ένα χτύπημα, αυτήν τη φορά από τον Θόδωρο Μαργαρίτη προς τον Νίκο Παπανδρέου.

«Άκουσα τον κ. Νίκο Παπανδρέου, που από το 2015, που ξεκίνησε η προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, δεν τον είχα δει, ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Τον είδα μόνο όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Το να επικαλείσαι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο εύκολο, το σημαντικό είναι να διαμορφώσεις τις συνθήκες ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το οποίο να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες» ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ιστοσελίδα TheCaller. Επειδή ο Μαργαρίτης είναι από τους στενότερους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, εγώ καταλαβαίνω ότι το σίριαλ «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ», «Νίκος εναντίον Φώφης», θα έχει συνέχεια.

Πάντως, ο Μαργαρίτης διαχώρισε από την αυστηρή κριτική του προς τον Νίκο Παπανδρέου τα άλλα «κακά παιδιά» του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, τονίζοντας ότι «ο κ. Γερουλάνος ήταν από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκα μόνο σε ένα πρόσωπο. Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν από την αρχή αυτού του εγχειρήματος. Στον κ. Γερουλάνο αναγνωρίζω και το γεγονός ότι είχε τις κριτικές του παρατηρήσεις από τον καιρό που φτιάχτηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αναφέρομαι σε αυτούς που ανακαλύπτουν το ΠΑΣΟΚ από τον καναπέ τους».

Έτσι, κατέστησε σαφές πως δεν επιθυμεί την επέκταση της σύγκρουσης και πως στόχο αποτελεί μόνο ο Νίκος. Γιατί άραγε;

Νίκος ΠαπανδρέουΦώφη ΓεννηματάπαραπολιτικάΚΙΝΑΛΘόδωρος ΜαργαρίτηςΠΑΣΟΚΠαύλος Γερουλάνος