Πολιτική|19.09.2019 17:59

«Καρφιά» Μάνου σε Κεραμέως για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών (pics)

Newsroom

Διάλογο μέσω του Twitter είχαν ο Στέφανος Μάνος και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή την μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός βρήκε «χωρίς νόημα» τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς όπως ανέφερε οι υπερήφανες ανακοινώσεις, δεν ανέφεραν τον συνολικό αριθμό των αποσπασμένων.

«Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε υπερηφάνως ότι υλοποιήθηκε στο ακέραιο ο στόχος μείωσης του αριθμού των αποσπασμένων σε διοικητικές θέσεις εκπαιδευτικών. 278 λιγότεροι φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Μια ανακοίνωση χωρίς νόημα επειδή δεν αναφέρει το συνολικό αριθμό των αποσπασμένων» ανέφερε.

T

Η υπουργός Παιδείας δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο και του είπε πως «σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Από 2094 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε φορείς πέρυσι (π.χ. σε βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα) μειώσαμε τον αριθμό αυτό σε 1816, ήτοι μείωση κατά 278 άτομα».

T

Σημειώνεται πως η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την φετινή χρονιά θα υπάρξουν 278 περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην τάξη, καθώς έγινε μείωση των αποσπάσεων:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει 278 περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη, καθώς αποφασίσαμε τη μείωση των αποσπάσεων σε φορείς. Από την πρώτη στιγμή η κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μονάδων αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στέφανος ΜάνοςεκπαιδευτικοίΝίκη Κεραμέως