Πολιτική|20.09.2019 13:37

Κικίλιας: Τι θα κάνουμε με τις δαπάνες στα νοσοκομεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αλλαγές στα οικονομικά των δημοσίων νοσοκομείων επιχειρεί να κάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν μαύρες τρύπες, οι ασθενείς δεν εξυπηρετούνται ενώ από την άλλη γίνονται σπατάλες.

Τις αντιφάσεις αυτές στο ΕΣΥ φαίνεται ότι επιδιώκει να εξομαλύνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του real ανακοίνωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο προμηθειών στα νοσοκομεία, αφού όπως διευκρίνισε οι διαγωνισμοί θα γίνονται πια ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ενώ οι διαγωνισμοί θα έπρεπε να γίνονται κεντρικά με ενιαίες τιμές για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τον εθνικό φορέα που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας, μόνο δύο διαγωνισμοί ξεκίνησαν και αυτοί δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βασίλης Κικίλιας.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δαπάνες των νοσοκομείων, καθότι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει κατακόρυφα και μάλιστα βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Κάτι που αναγνώρισε- όπως είπε ο κ.Κικίλιας- ακόμη και ο εκπρόσωπος των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο.
Να σημειωθεί ότι σήμερα τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ακόμη και βασικών υλικών με συνέπεια οι ίδιοι οι ασθενείς συχνά πυκνά να είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν ακόμη και από το σπίτι τους.

νοσοκομειακές δαπάνεςΒασίλης Κικίλιαςνοσοκομεία