Πολιτική|22.11.2018 19:09

Τσίπρας: Πού είναι ο φίλος μου ο Αυτιάς;

Newsroom

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/11) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μιλήσει για τα θετικά μέτρα που άρχισαν να δρομολογούνται και που ο ίδιος είχε είχε εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση αναρωτήθηκε, «πού πήγε λοιπόν το περιβόητο τέταρτο μνημόνιο αλλά και οι πηχαίοι τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης που τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους,.. και να τα δημοσιεύματα και να οι εκπομπές. Πρέπει ο φίλος μου ο κ. Αυτιάς να είχε κουραστεί υπολογίζοντας κάθε μέρα αριθμούς για το πόσο θα έχανε ο καθένας… Μαζί  με τα δημοσιεύματα χάθηκαν και οι κορώνες περί της ανάλγητης κυβέρνησης που φέρνει τα πιο σκληρά μέτρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε στη συνέχεια να αναφερθεί, όπως είπε, «σε ένα κατόρθωμα που καταφέραμε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες» και μίλησε για «τη μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είναι αυτή που συνέβαλε σημαντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας. Και λέω κατόρθωμα γιατί όχι μόνο αναλάβαμε ένα σύστημα ελλειμματικό αλλά κυρίως γιατί πετύχαμε την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα μ’ έναν τρόπο δίκαιο. Κι αυτό είναι πράγματι ένα μεγάλο κατόρθωμα».

ΒουλήΑλέξης Τσίπρας