Πολιτική|23.09.2019 17:24

Όταν η Thomas Cook ζητούσε από τον Θεοχάρη «ενίσχυση της συνεργασίας»

Αντώνης Γκιόκας

Μερικές φορές είναι και η τύχη που δεν σε θέλει με τίποτα. Δείτε, για παράδειγμα, τον Χάρη Θεοχάρη, στα χέρια του οποίου «έσκασε» ένα «κανόνι» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να ταράξει συθέμελα εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Αναφέρομαι, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, στο «πιστόλι» που έριξε η Thomas Cook, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διακίνησης τουριστών παγκοσμίως, που δραστηριοποιούνταν έντονα στη χώρα μας.

Πριν από μερικούς μήνες, στις 26 Ιουλίου για την ακρίβεια, ο υπουργός Τουρισμού υποδεχόταν στο γραφείο του τον CEO της εταιρείας Peter Fankhauser. Σύμφωνα με όσα μάθαμε εκείνες τις ημέρες, οι δύο άνδρες συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-εταιρείας, παρά το γεγονός ότι η κακή οικονομική κατάσταση της Thomas Cook ήταν γνωστή στον τουριστικό κλάδο. Μάλιστα, ο Fankhauser καθησύχασε τον Θεοχάρη ότι η πολυεθνική θα παρέμενε στις μεγαλύτερες του κόσμου, παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

«Και ο Θεοχάρης σε τι φταίει για το “κανόνι” της Thomas Cook;» θα αναρωτηθεί ορθά κάποιος; Απαντάω, σε τίποτα απολύτως. Απλά, είναι μία καλή ευκαιρία να σταματήσουν ορισμένοι να αναπαράγουν ιστορίες με δράκους όσον αφορά το «μεγαλείο» των ξένων επενδύσεων… 

παραπολιτικάΧάρης ΘεοχάρηςThomas Cook χρεοκοπίαThomas Cook