Νέες τουρκικές παραβιάσεις πάνω από Καστελόριζο και Ρω
NewsroomΔύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν νωρίτερα πάνω από το Καστελόριζο, λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 24.500 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) στις 14:38 το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, το ίδιος ζεύγος μαχητικών στις 14:29 το μεσημέρι έκανε υπερπτήση και πάνω από τη νήσο Ρω, σε ύψος 19.200 ποδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιούσε άσκηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ελληνική πλευρά ήταν ενημερωμένη και για τον λόγο αυτό είχε στείλει στην περιοχή τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη. Λίγο αργότερα έλαβε χώρα αερομαχία. Σημειώνεται πως τα δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.
- Βενζίνη χωρίς... φρένο: Το πετρέλαιο γύρισε σε προ κρίσης επίπεδα, οι οδηγοί πληρώνουν ακόμη ακριβά
- Στίγμα ρήξης από τον Τραμπ για Ιράν: Η εκεχειρία καταρρέει και το δίλημμα του πολέμου επιστρέφει
- Αιφνιδιαστικό λουκέτο στην κλινική λοιμώξεων του νοσοκομείου «Αττικόν» - Στον αέρα οι ασθενείς
- Το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού, η επιστράτευση ινφλουένσερς και το «φάντασμα» του Σαμαρά