Ρεπούση για θρησκευτικά: «Είμαστε δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος»
NewsroomΈντονη ήταν η αντίδραση της ιστορικού και πρώην βουλευτή Μαρίας Ρεπούση προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Η Μαρία Ρεπούση, με ανάρτησή της στο Facebook, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «φονταμενταλιστικό κράτος δυτικού τύπου», ενώ προσθέτει ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδιά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός, ότι υπάρχει σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή και ότι προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός.
Η ανάρτηση της Μαρίας Ρεπούση
«Εξοργίζομαι, αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί Παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. Νυν και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός, νομίζω, σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω. Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τι είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες αγίων και ήρωες του '21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».
- «Μην ψάχνετε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ρωγμές - Ενωμένοι θα κερδίσουμε»: Η συνέντευξη Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η ώρα της απολογίας για τους γιατρούς - Σε τι θα κληθούν να απαντήσουν και τι ερευνούν τώρα οι Αρχές
- «20 χρόνια Μέτρημα» με τη Νατάσσα Μποφίλιου στο ethnos.gr: «Θέλω να με θυμούνται ως έναν καλό άνθρωπο»
- Αλέξανδρε, σ'ευχαριστούμε: 20.000 άνθρωποι, ένας «εξωγήινος» Τσουβέλας και μια βραδιά που πέρασε στην Ιστορία