Πολιτική|24.09.2019 19:52

Παπαγγελόπουλος για «Ρασπούτιν» και Novartis: Η Ράικου λέει ψέματα

Σοφία Φασουλάκη

Στενεύει ο κλοιός γύρω από το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά τη διαβίβαση στη Βουλή και της κατάθεσης της πρώην εισαγγελέως Eγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η εισαγγελική λειτουργός, στη χθεσινή κατάθεσή της, αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος, όπως υποστήριξε ήταν εκείνος που παρενέβαινε στο έργο της, ζητώντας είτε την άσκηση διώξεων χωρίς επαρκείς ενδείξεις είτε την αρχειοθέτηση δικογραφιών.

Όσα ανέφερε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, ήρθαν να συμπληρώσουν τα λεγόμενα του εισαγγελέα Αγγελή, ο οποίος ωστόσο αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν» από ακούσματα τρίτων, χωρίς να καταθέσει ότι υπέστη ο ίδιος παρεμβάσεις.

Η διαβίβαση των καταθέσεων Ράικου και Στουρνάρα και στη Βουλή, προκάλεσαν την αιχμηρή αντίδραση του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ψεύδη, που θα αποδείξει στη Βουλή αλλά και στη Δικαιοσύνη.

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας, μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων βρόμικου χρήματος και για ενδεχόμενο μαύρο χρήμα σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον “Ρασπούτιν”, για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε και άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κυρία Ράικου περί  “Ρασπούτιν” είναι ψέματα. Εχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ηρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα, στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Ελένη ΡάικουΡασπούτινΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςNovartis