Πολιτική|25.09.2019 16:38

Παπαδόπουλος για Novartis: Το να πιέστηκε εισαγγελέας δεν είναι ποινικό αδίκημα

Newsroom

Δηλώσεις για την υπόθεση Novartis έκανε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, και σχολίασε τις καταγγελίες περί άσκησης πίεσης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και να μην τον παραπέμψει, αφού, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν καθιστά ποινικό αδίκημα να συζητήσει ο υπουργός με κάποιους εισαγγελείς, εκφράζοντας την άποψή του περί ποινικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τόνισε ότι δεν μπορεί να καθοδηγηθεί η Δικαιοσύνη από τον όποιο υπουργό, αλλά και το να πιέστηκε η κυρία Ράικου δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες ότι "η γνώμη μου είναι αυτή". Γιατί καθοδήγηση της δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει. Η κυρία Ράικου τι λέει: "με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε". Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα. Και η Εισαγγελία της Διαφθοράς έχει αποδείξει ότι τα επτά από τα δέκα πρόσωπα που ήρθαν, παρά την καθοδήγηση που λένε ορισμένοι της ΝΔ, αθωώθηκαν. Τι καθοδήγηση πήρε; Να αθωώσει;».

Όταν ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε κατά πόσο είναι κανονικό να παίρνει υπουργός τηλέφωνο εισαγγελέα και να λέει «στείλ’ τους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα», ο βουλευτής τόνισε πως αν ο υπουργός επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα.

Στις αντιδράσεις που ξεκίνησαν εκείνη την ώρα για τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα».

Ελένη ΡάικουΣάκης ΠαπαδόπουλοςΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςNovartis