Πολιτική|27.09.2019 17:10

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Newsroom

Με πολύ αγάπη περιέβαλαν τα παιδιά από τα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης τη σύζυγο του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Μαρέβα Μητσοτάκη. Αγκαλιές, φιλία, δώρα αλλά και χορούς μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για την σημασία της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ταυτότητας και της εκπαίδευσης. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και το πόσο καθοριστικός είναι στην ζωή ενός παιδιού

Η δασκάλα Χριστίνα Μυτιληναίου-Κύρου της είπε ότι «προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτή τη χώρα». Στο Δημοτικό Σχολείου της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια της Νέας Υόρκης η κ. Μητσοτάκη σηκώθηκε και χόρεψε με τα παιδιά παραδοσιακούς χορούς. Εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε στη σύζυγο του πρωθυπουργού η μεγάλη αφοσίωση και αγάπη των μαθητών στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας. Η Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Στο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όπου νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Στο κλειστό γυμναστήριο όπου συνομίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια. «Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του Πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κ. Μητσοτάκη.

Νέα ΥόρκηΜαρέβα Μητσοτάκη