Πολιτική|27.09.2019 19:55

«Πόλεμος» για τις αφίσες στην Αθήνα: 30.000-50.000 το πρόστιμο - Τα 540 νόμιμα σημεία

Newsroom

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε η διαφημιστική καμπάνια του φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για οικολογική υποκρισία καθώς, όπως λέει, έχει πλημμυρίσει την Αθήνα με αφίσες. Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος ανέδειξε το θέμα, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αντίθεση με τη ρητορική περί οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούμε ότι η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες», τονίζει στην κάμερα του OPEΝ Tv ο Γιώργος Κώτσηρας, βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής ενώ η ανακοίνωση της ΝΔ κάνει λόγο για «οικολογική υποκρισία». «Θρηνούν για τον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή και την ίδια στιγμή γεμίζουν με αφίσες τους δρόμους της Αθήνας».

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τις αφίσες από τους δρόμους.

T

Αντίστοιχα, ο Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΡΙΑΖΑ, σημείωσε: «Nα μην προσπαθεί ο κ. Πατούλης να δημιουργήσει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με θέματα που είναι ήσσονος σημασίας».

Η αφισορρύπανση κοστίζει

Αν και η αφισοκόλληση έχει απαγορευτεί από το 2001, οι δήμοι και η αποκεντρωμένη διοίκηση που είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή του νόμου, κάνουν τα «στραβά μάτια» στις προεκλογικές περιόδους και στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων, οπότε και οι δρόμοι γεμίζουν αφίσες. Μόνο στον δήμο Αθηναίων ωστόσο υπάρχουν περίπου 540 σημεία όπως στάσεις λεωφορείων και κολώνες που μπορεί κάποιος να διαφημιστεί νόμιμα, καταβάλλοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο. Διαφορετικά, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορομάτζο, αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και κοινόχρηστων χώρων του δήμου Αθηναίων «όποιος διαφημίζει στο ιστορικό κέντρο πληρώνει πρόστιμα από 30 ως 50 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με τον νόμο». Τα συνεργεία της περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη ξεκινήσει την αποκαθήλωση παράνομων πινακίδων και πανό από τους δρόμους της πρωτεύουσας, αφού πολλές από αυτές -εκτός του ότι ρυπαίνουν- είναι και επικίνδυνες.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV:

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίααφίσα