Πολιτική|01.10.2019 11:34

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου Παππά και τα παλαμάκια της Ρένας Δούρου (vids)

Αντώνης Γκιόκας

Οι περισσότεροι, όταν ακούν στην ίδια πρόταση τις λέξεις «συριζαίοι» και «διασκέδαση», μάλλον έχουν στο μυαλό τους τίποτα έντεχνες, ροκ ή «εναλλακτικές» συναυλίες. Εντάξει, δεν έχουν και πολύ άδικο, μεταξύ μας. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα μεγαλοστελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «σπάνε» τα στερεότυπα.

Όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, που επιβεβαίωσε ότι τα μουσικά του ακούσματα είναι λαϊκά. Βλέπετε, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «έκλεψε» την παράσταση στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-«Σπούτνικ» με ένα βαρύ ζεϊμπέκικο.

Πριν από τη σύγκρουση

Ο Νίκος Παππάς την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ χόρεψε το «Βαπόρι απ’ την Περσία» του Βασίλη Τσιτσάνη, με δεκάδες συντρόφους του να έχουν καθίσει στα γόνατα και να του χτυπάνε ρυθμικά παλαμάκια, για να βγάλει τον νταλκά του.

Ή, μάλλον, τη χαρά του, καθώς χθες, μία μέρα μετά το Φεστιβάλ, κορυφώθηκε η μετωπική σύγκρουση στη Βουλή, με αφορμή τη μεταβίβαση από τις τράπεζες του ομίλου «Forthnet», με «κουρεμένα» κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ τα δάνειά του, προς τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη…

Οι χαρές της Ρένας

Ανάμεσα σε εκείνους που βαρούσαν παλαμάκια στον Παππά ήταν και η Ρένα Δούρου, που πιθανότατα ξεκουραζόταν εκείνη την ώρα, καθώς χόρευε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ. Όσοι την είδαν στο Άλσος Στρατού στου Γουδή μού έλεγαν ότι ήταν πολύ κεφάτη, εκδηλωτική με τους συντρόφους της και γελαστή. Οι κατάσκοποί μου από την Κουμουνδούρου μού έλεγαν ότι η Ρένα είχε κάθε λόγο να χαμογελά, καθώς η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «έδιωξε» από πάνω της τη «λάσπη» που οι νεοδημοκράτες της πετούσαν επί έναν χρόνο της, σχετικά με τις ευθύνες της στη φονική πυρκαγιά, πέρυσι το καλοκαίρι στην Ανατολική Αττική. Αυτά πιστεύουν οι συριζαίοι. Οι κυβερνητικοί επιμένουν να της χρεώνουν τα πάντα…

Οι ροκάδες συριζαίοι

Την ευκαιρία να εκφραστούν και να διασκεδάσουν στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ» είχαν και οι «ροκάδες» της Κουμουνδούρου – όχι μόνο οι «λαϊκοί».

Τη δεύτερη ημέρα του, στη «νεανική» σκηνή έπαιζε η θρυλική, αγγλόφωνη ελληνική μπάντα «Nightstalker». Εκεί οι πράκτορές μου εντόπισαν τους Σωκράτη Φάμελλο και Νάσο Ηλιόπουλο που προτίμησαν να «ροκάρουν», παρά να κάτσουν με τη συντριπτική πλειονότητα των συντρόφων του στη «Λαϊκή» σκηνή.

Γούστα είναι αυτά, εμείς δεν εκφέρουμε άποψη στο πως διασκεδάζει ο καθένας…

Νίκος ΠαππάςΣΥΡΙΖΑπαραπολιτικά