Πολιτική|01.10.2019 12:06

Αδικαιολογήτως απόντες οι βουλευτές της ΝΔ από τη συζήτηση για τη Nova

Αντώνης Γκιόκας

Και εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης για την εύρυθμη λειτουργία της τηλεοπτικής και ποδοσφαιρικής αγοράς, ανακαλύψαμε ότι απουσίαζαν από την αίθουσα οι συναρμόδιοι υπουργοί!

Ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε ούτε κανένα άλλο κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Τέσσερις βουλευτές όλοι και όλοι, συν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, που απάντησαν στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί τέτοια απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου, κύριοι υπουργοί; Είχατε τόσες ανειλημμένες υποχρεώσεις ή η απουσία σας σχετίζεται με κάποιον άλλο λόγο;

«Το αόρατο χέρι της αγοράς»

Σε γενικές γραμμές, αυτό που μάθαμε διά στόματος των δύο υφυπουργών είναι ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει καμία ενέργεια! Όπως είπαν σε απλά ελληνικά, η αγορά και αργότερα οι ανεξάρτητες Aρχές -που διορίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να μην ξεχνιόμαστε- θα αποφανθούν για το αν υπάρχει νοθεία του ανταγωνισμού και ολιγοπωλιακές πρακτικές.

Είπαν ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα θέματα αυτά. ΟK, το δέχομαι και, κατά τη δική τους λογική, ίσως και να έχουν δίκιο. Πάντως, σε άλλες περιπτώσεις, όπως το Ελληνικό ή η Creta Farm, δεν είχατε κανένα πρόβλημα να παρέμβετε. Εκεί τι διαφορά υπήρχε και έγιναν από δημόσιες απλές τοποθετήσεις, ως και νομικές ρυθμίσεις;

Πο;y χάθηκε εκεί το «αόρατο χέρι της αγοράς» που τόσο συχνά επικαλείστε; Έλα μου ντε;

Forthnet… Βενεζουέλας!

Πάντως, εντυπωσιάστηκα από την παρέμβαση του Χρήστου Μπουκόρου. Ο «γαλάζιος» βουλευτής Μαγνησίας μάς είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κράτος παρεμβαίνει στην αγορά μόνο στη «σοβιετία» ή στη Βενεζουέλα!

Προφανώς οι αποφάσεις που έχουν κατά καιρό οι αντίστοιχες Επιτροπές Ανταγωνισμού των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον «κολοσσών» όπως εναντίον της Microsoft.

Φυσικά, με την τοποθέτησή του πέταξε την μπάλα «στην εξέδρα», πασπαλίζοντας τα λόγια του με ολίγον από αντικομμουνισμό. Φίλτατοι νεοδημοκράτες, το να κατηγορείς ως «κομμουνιστές» τους συριζαίους είναι τουλάχιστον αστείο. Είναι «ταγμένοι» στον ευρωατλαντισμό, όσο ακριβώς και εσείς. Γνώμη πάντα. Έτσι;

παραπολιτικάΒουλήΆδωνις Γεωργιάδης