Πολιτική|01.10.2019 14:31

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας»

Newsroom

Ο νεοεκλεγής βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης δηλώνει πως είναι «κατά της βουλευτικής ασυλίας». Ο ίδιος, την Τρίτη, ζήτησε μαζί με τους Α. Λοβέρδο και Διον. Χατζηδάκη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να αρθεί η ασυλία του.

Ο κ. Κυρανάκης είχε δεχθεί μήνυση τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Π. Δημητρά, ο οποίος τον κατηγορεί για «αντιτσιγγανική ρητορική μίσους», με αφορμή ένα σχόλιό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έγραψε στις 23 Ιουνίου πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία θα δίνεται σε Ελληνόπουλα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «αβάσιμη» τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του.

“Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού”, τόνισε.

“Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την Επιτροπή να γίνει άρση”, ανέφερε ο κ. Κυρανάκης.

βουλευτική ασυλίαΚωνσταντίνος Κυρανάκης