Πολιτική|01.10.2019 15:05

Καρφιά Παπαδημούλη για την απουσία Βαρβιτσιώτη από το συνέδριο του Economist στα Σκόπια

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια με τίτλο «Western Balkan Summit- Reinforcing the momentum for European integration» (Σύνοδος Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων- Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση) στα Σκόπια την Τρίτη (1.10).
«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι στην τελική μορφή του προγράμματος απουσιάζει το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στο αρχικό σχέδιο ήταν παρών. Γίνεται μια συζήτηση για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ελληνική κυβέρνηση είναι εντελώς απούσα» τιτίβισε 

«Σε λίγα λεπτά ξεκινάει μια σημαντική ημερίδα που διοργανώνει ο Economist, εδώ στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια. Το πρώτο τραπέζι αυτής της εκδήλωσης, που έχει ως θέμα την Συμφωνία των Πρεσπών και την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς σε 2 εβδομάδες συζητιέται το θέμα και στη Σύνοδο Κορυφής, θα συμμετάσχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο δεύτερο τραπέζι θα συμμετάσχουν ο Γκι Φέρχοφστατ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Μπ. Οσμάνι, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, και εγώ, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Συμμετέχουν περίπου 700 άτομα και είναι πάρα πολύ έντονη η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες, μετά και την Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν ενισχύσει εδώ την παρουσία τους και το επενδυτικό τους ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους είναι και ο κύριος Σαββάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής των ελληνικών επιχειρήσεων και πρόεδρος στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι στην τελική μορφή του προγράμματος απουσιάζει το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στο αρχικό σχέδιο ήταν παρών.Γίνεται μια συζήτηση για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ελληνική κυβέρνηση είναι εντελώς απούσα, ενώ το παρών δίνουν η ελληνική επιχειρηματικότητα και κορυφαίοι σε ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, επίπεδο» τιτίβισε στο twitter ο Δημήτης Παπαδημούλης

T

Δημήτρης ΠαπαδημούληςEconomistΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης