Κύκλος συναντήσεων Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για Αναθεώρηση & ψήφο αποδήμων
NewsroomΕπαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρίσκονται τόσο η Συνταγματική Αναθεώρηση όσο και η ψήφος των απόδημων Ελλήνων.
«Θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση για το θέμα. Μακάρι να υπάρξουν συναινέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ακόμη από το κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο αποτέλεσμα. «Η πρόταση είναι προσβλητική. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει βάση. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση» τόνισε ο κ. Πέτσας.
Από την άλλη πλευρά είναι πιθανό σε αυτές τις συναντήσεις να τεθούν επί τάπητος και οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητική και ιδεοληπτική την μέχρι τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της χώρας και να αυξήσει τις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.
Αναφορικά με τη στάση της Άγκυρας ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κάμψη των ροών και η κυβέρνηση περιμένει να δει αν αυτό θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά ζητά από την Τουρκία να φυλάξει τα σύνορα της και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ενώ η Ελλάδα θα αυξήσει τις επιστροφές με στόχο τον πενταπλασιασμό τους.
Ταυτόχρονα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει δίκαιη κατανομή βαρών στο πλαίσιο της Ε.Ε και συντονισμένη δράση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που από προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε μεταναστευτικό.
- Μυστήριο με τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο: «Καινούργιο σκάφος, ίσως η μητέρα μου να μην ήξερε να το χειρίζεται»
- Αυξήθηκαν στην Αυστραλία οι κάτω των 16 ετών που χρησιμοποιούν τα social media μετά την απαγόρευση
- Ντόλι Πάρτον: Η μάχη με τον καρκίνο, η τελευταία επιθυμία της για την κηδεία και το «αντίο» του Ντόναλτ Τραμπ
- Το δείπνο του θανάτου: 44χρονος σε αμόκ σκότωσε γονείς, γιαγιά, αδελφή και τέσσερα ανίψια και πυρπόλησε το σπίτι