Πολιτική|01.10.2019 15:17

Κύκλος συναντήσεων Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για Αναθεώρηση & ψήφο αποδήμων

Newsroom

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρίσκονται τόσο η Συνταγματική Αναθεώρηση όσο και η ψήφος των απόδημων Ελλήνων.

«Θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση για το θέμα. Μακάρι να υπάρξουν συναινέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ακόμη από το κυβερνητικό στρατόπεδο  χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο αποτέλεσμα. «Η πρόταση είναι προσβλητική. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει βάση. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Από την άλλη πλευρά είναι πιθανό σε αυτές τις συναντήσεις να τεθούν επί τάπητος και οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητική και ιδεοληπτική την μέχρι τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της χώρας και να αυξήσει τις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη στάση της Άγκυρας ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κάμψη των ροών και η κυβέρνηση περιμένει να δει αν αυτό θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά ζητά από την Τουρκία να φυλάξει τα σύνορα της και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ενώ η Ελλάδα θα αυξήσει τις επιστροφές με στόχο τον πενταπλασιασμό τους.

Ταυτόχρονα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει δίκαιη κατανομή βαρών στο πλαίσιο της Ε.Ε και συντονισμένη δράση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που από προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε μεταναστευτικό.

Συνταγματική Αναθεώρησηψήφος αποδήμων